Moederdag - 10 leuke dingen om te doen

Moederdag - 10 leuke dingen om te doen

Je plus-, bonus-, pleeg-, stief-, adoptie-, etc.-mama. Het maakt niet uit hoe je haar noemt en hoeveel je er hebt, het zijn speciale mensen die af en toe verwend mogen worden. Moederdag is de perfecte gelegenheid om daar werk van te maken! Maar ben je het beu om elk jaar een bos bloemen of een parfum te geven? Lees dan zeker verder voor creatieve uitjes met jouw mamalief!

Samen iets ondernemen is het leukste soort cadeau dat je aan je mama kan geven. Ze doet waarschijnlijk niets liever dan tijd doorbrengen met jou. Daarnaast kan je warme herinneringen aan een gezamenlijk uitje veel langer bewaren dan een bosje verse bloemen! Geen inspiratie voor een leuke uitstap? We got you! 

1. Wandeling of fietstocht

Jep, zo simpel kan het zijn! Stippel een leuke route uit op een plekje waar jullie nog nooit geweest zijn, of kies net voor een plek waar jullie vroeger vaak kwamen. Niks zo goed om bij te kletsen als een stevige wandel- of fietstocht.

www.bikerepublic.be

bron afbeelding: www.bikerepublic.be

2. Picknick

Vul een koeltas met lekkere drankjes, een salade, stukjes fruit, fancy aperitiefhapjes, et voilà! Neem een extra dik dekentje en kussen mee om op te zitten, dat maakt het net ietsje comfortabeler. 

kookidee.nl

Bron afbeelding: www.kookidee.nl

3. Samen naar de pluktuin

Wat is er leuker dan een boeketje bloemen te krijgen? Zelf je eigen boeketje bloemen plukken! Pluktuinen zijn helemaal hot and happening, dus je vindt er zeker en vast wel eentje bij jou in de buurt. Stel zelf je eigen boeket samen en maak er eentje voor elkaar. Zo leren jullie ook nog wat bij over elkaars favoriete bloemen. 

voordewereldvanmorgen.nl

Bron afbeelding: www.voordewereldvanmorgen.nl

4. Volg een workshop

Om in de sfeer van bijleren te blijven: volg samen eens een workshop! Er zijn zoveel leuke dingen die je kan leren op enkele uurtjes tijd. Wat dacht je bv. van zelf kaarsen leren maken, een bloemenkrans leren maken met droogbloemen, of een kookworkshop?! Ga op zoek naar een leuke workshop in de buurt en kies welke het best bij jullie past. Quality time doorbrengen én ook nog iets nieuws leren? Klinkt als een win-win! 

 

5. Doe eens een high tea bij haar favoriete brasserie

Liever een activiteit waarbij je zelf niet zoveel hoeft te doen? Een high tea is dé oplossing voor jou. De meeste brasserieën hebben formules waarbij je enkele uurtjes lang getrakteerd wordt op zoete en hartige hapjes. What's not to love...?

thegeorge.com

Bron afbeelding: www.thegeorge.com

6. Samen naar de bioscoop

Een grote zak popcorn, een lekker drankje en een goede film. Wat wil een mens nog meer? Kies voor een film in haar favoriete genre en geniet! Nadien kunnen jullie nog lekker nababbelen over de film met een drankje. Extra tip: sommige bioscopen organiseren regelmatig een ladies night, aanrader! 

Bron afbeelding: Pathé De Kuip

7. Een boottocht

Een activiteit die op de bucketlist van zoveel mensen staat, maar waar vind je de tijd ervoor? Op Moederdag natuurlijk! Huur (een plekje op) een boot en bekijk ons land eens vanuit een ander perspectief! 

8. Op citytrip in eigen land

Ons land heeft zoveel leuks te bieden: Gent, Mechelen, Hasselt, Kortrijk, Brugge, Leuven, Tongeren, Ieper, Sint-Niklaas,... Wedden dat er nog ontelbaar veel leuke plekken zijn om samen te ontdekken? 

Mechelen

Bron afbeelding: www.reisroutes.be

9. Boek samen een massage

De ultieme ontspanning: een massage! Neemt jouw mama veel te weinig tijd voor zichzelf? Dan is een massage ideaal voor haar. Boek een duomassage en kom samen helemaal tot rust. Wedden dat je je nadien herboren voelt?

massage

Bron afbeelding: www.letsrelaxspa.com

10. Samen naar een concert 

Neem je mamalief eens mee naar een concert! Misschien geeft haar favoriete artiest binnenkort wel een optreden. Of misschien is er wel een artiest die zij nog niet kent, maar waarvan je zeker bent dat ze er helemaal weg van zal zijn! Samen meezingen met liedjes zorgt gegarandeerd voor een leuke herinnering. 

Ps. Geef je graag toch ook een cadeau aan je mama? Neem eens een kijkje in onze webshop. Je vindt er verschillende houten wenskaarten die laten zien hoeveel je van haar houdt. Wat dacht je van 'jij bent goud waard'?! 

Houten wenskaart 'jij bent goud waard'

Terug naar blog